Akaratlan vizeletvesztés, Vizsgálatok

Sürgősségi inkontinencia | Urológiai Klinika

low testosterone and enlarged prostate

Akaratlan vizeletvesztés, vizeletinkontinencia Akaratlan vizeletvesztés, vizeletinkontinencia Az emberi méltóság és magabiztosság egyik kulcstényezője, hogy tudatában vagyunk testünk teljesítőképességének, és irányítani tudjuk testünk késztetéseit.

Ezért is érint bennünket annyira érzékenyen, amikor a vizelettartás feletti irányítás akár csak időszakosan is megsérül, esetleg tartósan elveszítjük a kontrollt felette. Pedig az akaratlan vizeletürítés nagyon sok embert, köztük kiemelten sok nőt érint élete során.

fájdalmas vizelés vér

Az általános felfogástól eltérően az inkontinencia akár már fiatal korban is előfordul, a várandósságok kihordását és a szülést követően a tünetet mutatók száma növekedésnek indul, és egyre gyakoribbá válik az életkor előrehaladtával. Megjelenési formák közül akaratlan vizeletvesztés terhelésre köhögésre, ugrálásra, nevetésre jelentkező és a sürgető vizelési ingerrel érkező inkontinencia forma a két leggyakoribb, bár ezen kívül még számos más módon is jelentkezhet az akaratlan vizeletvesztés, és a tünetek egymással akár keveredhetnek is.

Az akaratlan vizeletvesztést csak akkor tekintjük betegségnek, ha az akár pszichésen, akár fizikálisan zavarja az érintett személyt: akaratlan vizeletvesztés, akadályozza személyes életének megélésében, munkájának folytatásában, társadalmi, szociális kapcsolatainak kiteljesítésében.

9 gyakori Hólyag probléma + a megoldásuk

A kezeletlen inkontinencia hosszú távon akár annyira irányíthatatlanná válhat, hogy az attól szenvedő teljesen kiszorulhat a közösségben történő munkavégzésből, akaratlan vizeletvesztés társasági életből, a szabad mozgásból, a testmozgással járó kikapcsolódásból. Az inkontinencia kialakulásának hátterében számos faktor, akár provokáló tényező áll a genetikai örökségtől kezdve a hasi és kismedencei műtéteken, a terhességen és szülésen keresztül az egyéni életmódig.

Lehet hogy a prosztatitis vérrel öntözhet

Emellett az inkontinencia egyes formái eltérő megközelítést és kezelést igényelnek. Várjuk Önt medencefenék ultrahangot és kismedencei izomműködés elemzést EMG is tartalmazó komplex kivizsgálásunkon, ha szeretné megérteni, hogy az Ön esetében mi okozza az akaratlan vizeletvesztést, és szeretné tudni, hogy milyen módon szabadulhat meg a panaszoktól.

Hogyan kell aludni a prosztatitisben

A kivizsgálás eredményeként szakmai csapatunk magas színvonalú, egyénre szabott terápiát, benne a konzervatív megoldások mellett akár műtéti beavatkozást is tartalmazó, speciális kezelési tervet állít össze az Ön számára.

További a témáról